دوره CCU
CCU بخشی از بیمارستان است که به مراقبتهای ویژه پزشکی برای بیماران دچار مشکلات قلبی میپردازد. بیماران بستری شده در سیسییو دارای بیماری قلبی-عروقی از جمله حملات قلبی، آنژین ناپایدار، دیس ریتمی قلب و سایر بیماریهای قلبی هستند و نیاز به نظارت و درمان تخصصی و مداوم دارند. سیسییو معمولاً دارای تجهیزاتی از جمله الکتروکاردیوگراف برای تهیه نوار قلب، الکتروشوک قلبی، دستگاه تنفس مکانیکی و بالنهای قلبی آئورتی هستند. از آنجایی که قلب یکی از حساس ترین و تخصصی ترین عضوهای بدن است و نیاز به مراقبت های بسیار خاص دارد یک بخش ICU اختصاصی برای خود دارد که میشود سی سی یو در حقیقت CCU، یک بخشی ازICU میباشد. یکی از قسمت هایی که پرستاران علاقه دارند در آن فعالیت کنند، بخش های مراقبت قلب یا همان ccu می باشد. به همین منظور بسیاری از علاقهمندان به دنبال شرکت در دوره ccu هستند. در ادامه همراه موسسه آموزشی پژواک حیات باشید تا به بررسی دوره ccu که یکی از دوره های علوم پزشکی می باشد، بپردازیم.
ثبت نام دوره ccu
تمامی رشته های علوم پزشکی به خصوص گروه پرستاری میتوانند در این دوره شرکت کنند و دانش و تجربه تخصصی خود را افزایش دهند . این دوره شامل 50ساعت تئوری و 24 ساعت عملی آموزش ccu میباشد . سرفصل های این دوره شامل:
- آناتومی و فیزیولوژی قلب
- آزمونهای قلبی
- تفسیر کامل ECG
- MI
- داروهای قلبی
- محاسبات دارویی
- ABLATION و...
جهت اطلاع از جزئیات سرفصل های آموزشی دوره سی سی یو میتوانید با کارشناسان آموزشی پژواک حیات در تماس باشید:
تماس با ما: 09211058516
چه بیماری هایی در سی سی یو درمان می شوند؟
بیماران برای درمان بیماری های قلبی شدید، حاد و یا ناپایدار که نیاز به نظارت شبانه روزی و درمان تخصصی قلب و عروق دارند، در CCU بستری می شوند. شایع ترین موارد آن حمله قلبی حاد یا نوع دیگری از سندرم کرونری حاد است. افراد مبتلا به این بیماری ها مستعد تغییرات سریع و غیرمنتظره در وضعیت خود هستند. شما پس از گذارندن دوره ccu میبایست با بیماری های مهم آشنا شده و بتوانید مراقبت های لازم را برای بیماران خود برنامه ریزی کنید.
ثبت نام و اطلاعات بیشتر دوره ICU
سایر بیمارانی که ممکن است نیاز به بستری در CCU داشته باشند عبارتند از:
- در حال نقاهت پس از عمل جراحی بای پس عروق کرونر هستند.
- نارسایی قلبی شدیدی داشته اند، به خصوص اگر به پمپ بالون یا LVAD نیاز داشته باشند.
- به دنبال نارسایی شدید قلبی، حتی اگر وضعیت شان تثبیت شده باشد و در انتظار پیوند قلب هستند، نیاز به نظارت دقیق دارند.
- به سندرم کرونری حاد ، آنژین ناپایدار، یا آریتمی های قلبی تهدید کننده حیات دچار هستند.
یک تحقیق در سال 2017 که از بیماران بستری شده در CCU نشان داد که بیماران قلبی در آنجا مشکلات سلامت مزمن دیگری نیز داشتند از جمله:
- سپسیس
- آسیب حاد کلیه
- نارسایی حاد تنفسی
در بخش های ویژه یکسری موارد بایستی دائم چک شوند و مورد بررسی قرار گیرند، در ادامه به چند مورد از مهم ترین آنان را ذکر خواهیم کرد:
پروتکل تهویه مکانیکی: شامل دستورالعملها برای تنظیم و استفاده از ونتیلاتورها برای پشتیبانی تنفسی بیماران.
پروتکل آنتیبیوتیک: دستورالعملهای مرتبط با استفاده از آنتیبیوتیکها برای کنترل عفونتها در بیماران.
پروتکل مراقبت از لوله تراشه های مری و دیگر لولههای داخلی: شامل رویهها و دستورالعملها برای مراقبت و نگهداری لولههای داخلی برای دسترسی و درمان بیماران.
پروتکل کنترل درد: دستورالعملهای مرتبط با ارزیابی و مدیریت درد بیماران در بخش مراقبتهای ویژه.
پروتکل اکسیژن رسانی: شامل رویههایی برای تهیه و مدیریت اکسیژناسیون مناسب بیماران.
این پروتکلها برای اطمینان از ارائه مراقبت بهینه، تنظیم شیوههای برخورد با موارد مختلف پزشکی و ایمنی بیماران و کاهش خطرات استفاده میشوند.
اهمیت شرکت در دوره CCU
با توجه به جایگاه پرستاران در نظام سلامت و عهده دار شدن نقش ها و مسئولیت های حرفه ای متنوع در مراکز درمانی، کسب دانش و مهارت های تکنیکی مرتبط با حوزه فعالیت این عزیزان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در همین راستا معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران جهت توانمندسازی پرسنل محترم پرستاری اقدام به برگزاری دوره های مهارتی کوتاه مدت در زمینه های گوناگون نموده است.
گروه هدف ایندوره ها:
دانشجو و کارشناس گروه پرستاری (پرستار، لیسانس اتاق عمل، لیسانس بیهوشی) میتوانند در این دوره آموزشی شرکت کنند و دانش و مهارت تخصصی خود را افزایش دهند.
ویژگی پرستارانی که دوره های تخصصی CCU را شرکت کرده اند.
پرستارانی که دوره CCU (بخش مراقبتهای ویژهی قلب) را پشت سر گذاشتهاند، در معرض فرصتهای شغلی بیشتری قرار میگیرند. این پرستاران، به دلیل تسلط به تکنیکهای پیشرفته مراقبت از بیماران قلبی و درک عمیقی از حالات بحرانی، در بیمارستانها، مراکز درمانی و حتی در تیمهای مخصوص مراقبت از بیماران قلبی در خانه، بسیار مورد نیاز هستند.
درآمد پرستاران CCU معمولاً بالاتر از پرستاران بدون این گونه تخصص ها است، چرا که آنها مهارتها و دانشی ویژه برای مراقبت از بیماران با بحرانهای قلبی دارند. این پرستاران، علاوه بر حقوق ثابت، ممکن است از مزایایی مانند پاداشهای خاص و حتى امکان کار در شیفتهای مختلف (که معمولاً با حقوق بیشتر همراه است) برخوردار باشند. این پرستاران میتواننده مناصب مدیریتی و آموزشی ترفیع یابند، که همچنین منجر به افزایش درآمد و مسئولیتهای بیشتر در آن ها میشود.
دورههای تخصصی پرستاری برای افرادی که میخواهند مهاجرت کنند، اهمیت ویژهای دارند. این دورهها نه تنها مهارتها و دانش حرفهای پرستاران را بهبود میبخشند، بلکه آمادگی آنها را برای بازار کار بینالمللی افزایش میدهند. با تکمیل این دورهها، پرستاران میتوانند خود را با استانداردهای بینالمللی مراقبتهای درمانی آشنا کنند. این امر به آسانی در یافتن مشاغل در کشورهای مورد نظر، سادهسازی فرآیند مهاجرت و افزایش قابلیت انطباق با محیطهای کاری مختلف کمک میکند. به طور کلی، دورههای تخصصی پرستاری منجر به کارآمدی و موفقیت حرفهای پرستاران در امر مهاجرت میشوند.
شرکت در دورههای تخصصی برای پرستاران اهمیت بیاندازهای دارد، به ویژه در عصری که به روزرسانی دانش و بهبود مهارتهای حرفهای به ضرورت تبدیل شده است. این دورهها نه تنها پرستاران را قادر میسازند تا در معرض تکنیکهای پیشرفته و روشهای نوین مراقبت قرار گیرند، بلکه به آنها کمک میکنند تا در برابر چالشهای روزانه مراقبت از بیماران با تخصص و اعتمادی بیشتر بایستند. با تسلط به دانش و مهارتهای تخصصی، پرستاران میتوانند کیفیت مراقبتهای درمانی را بهبود بخشند و در نهایت به بهبود سلامتی جامعه کمک کنند.
تدریس توسط: استاد مهدی صادقی شرمه ، عضو هیأت علمی دانشگاه